od Bro78 » 06 bře 2015, 15:01
Caute!
Pred 8 mesiacmi sme boli na roadtripe v Toskansku. Zaciatkom tohto tyzdna mi prisiel doporuceny list, v ktorom ma jeho autor vyzyva, aby som zaplatil pokutu za vjazd do nepovolenej zony v Bologni ("Entrance in pedestrian area or in restricted traffic area without having the prescribed authorisation"). List je sice nadpisany "Polizia Municipale", ale nema ziadnu peciatku, ani ochanne znaky, len oscanovany podpis.
V liste je odvolavka na web bologna.babyloweb.eu na ktorom sa da pozriet aj fotografia priestupku. Pozrel som si web a skutocne som tam nasiel fotku svojho auta. Ale na fotke nebolo nic viac, len auto. Tzn nic z coho by sa dalo usudit, kde bola fotka urobena, ziadne udaje o case, datume, atd. Ak by som si urobil fotku doma na parkovisku pred Tescom, tak bude rovnaka.
Co sa tyka webu, nenasiel som ziadnu spojitost z policiou, alebo niecim statnym. Navyse cely web posobi tak, ze by sa dal spravit za par hodin.
No a teraz sa natiska otazka, co s tym? Zaplatit, nezaplatit? Je to nieco oficialne, alebo podvod? Mate niekto skusenosti?
Pripadne pls, aspon poradte, ako by sa dala overit autenticita toho listu.
Dik,
Bro.