Co po miatě?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Co po miatě?

Příspěvekod Mike » 22 srp 2013, 14:21

Přátelé, kamarádi,

Vzhledem k tomu, že přítelkyni jsme pořídili nedávno E39 f kombíku, tak jedno praktický auto máme a já si začínám pohrávat s myšlenkou prodat moji 540i a miatu a koupit něco dalšího. Cena obou aut je cca stejná 110k (berte to rovnou trochu jako inzerát ;) )Takže mi z toho plyne cca 200-250k na nějakej roadster. Ono by se tohle téma hodilo tak trochu do konkurence mx-5, ale tam už je takovej bordel, že si dovoluju vlastní topic:)

Auto by bylo moje jediný, takže ježdění do práce cca 150km 2-3x týdně včetně zimy

1) Pořídit hezký NC s 2.0 - Slyšel jsem, že oproti NA-NBFL je to auto z bláta, takže ty kvanta děr, kterejma prolítalo moje NBFL by znamenalo na NC dvakrát řešit všechno na podvozku. Je to tak?
2) Z4. Krásný auto, strašně tvrdej podvozek, minimálně sedmnáctky kola a bojim se téhož jako u NC. Řidičsky to bude horší auto jak miata. Ale zase pohodlnější a příjemnější na denní provozování
3) Boxster - jednoznačně nejlepší volba. Řidičsky na úrovni miaty, pohodlím daleko za z4, ale mám vcelku vítr z toho motoru uprostřed.
4) S2000 - prý oproti miatě dosti kousavá...takže z toho mám taky bobky jako z boxtera:)

Nějaký objektivní rady?:)
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Re: Co po miatě?

Příspěvekod Vavris » 22 srp 2013, 14:56

Pokud by to mělo být regulérní celoroční auto, tak jednoznačně Boxster. Akorát, nevím, jestli 250 bude stačit :( Chtělo by to aspoň 2.7... 2.5 je prý neduživá a má i konstrukční problém - praskaly tomu bloky (?) nebo něco takového, teď vážně nevim...

Motoru uprostřed bych se nebál - Boxster je hodný. Nebál jsem se jej posílat do zatáček lehkými slidy hned první den... A hlavně je vážně komfortní.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod hroche » 22 srp 2013, 15:17

já bych šel do Hondy vždycky se mi líbila. Boxter je super auto otom žádná jen si myslím že správná kombinace je motor ve předu a pohon zadních kol
hroche

Příspěvekod Mike » 22 srp 2013, 15:51

Děkuju za první reakce.
Na Boxstera bude stačit 7500€. V německu začínaj na 6000€ což je až neuvěřitelný, ale bude to právě na tu 2.5, která jak jsi zmínil, není úplně dokonalá. Bloky snad nepraskaj, ale snad klika a ještě něco. Celkem tři nějaký konstrukční vady jsem našel. Ta 2.7 už je ok, ale je ti minimálně 8000€ spíš 10 000€
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod LordJames » 22 srp 2013, 15:59

A nebo nějaký vymazlený NBčko s malym nájezdem a ještě do něj nacpat nějaký peníze po vzoru Andreho, henryho, widara,... :twisted:
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod seatik » 22 srp 2013, 16:20

boxstera bych si vybral ja..na cene bude padat nejmíň a svezeni bude jiste vyborne,porsche nic nekvalitního nedela..honda s 2000 je taky urcite taky fajn,takova vic zavodiva,to porsche mi vsak prijde vice daily,tudiz pro nej bych se rozhodl ja
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 22 srp 2013, 16:29

LJ: To není pro mě cesta.
Zatím to vidím jako Seatik. Boxster by mělo bejt auto, který bude fungovat co se týče řidičskejch zažítků skoro jako miata a zároveň to bude auto do který si sednu v jedenáct večer po tom co vylezu z kanceláře utahanej jako pes a dovezu se 80km v pohodě domu.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Sedrik » 22 srp 2013, 18:01

Šel bych asi taky do Boxtra - koukám po podobnejch autech už delší dobu (mám ve výběru i 350z - je to pro mě srdcovka), ale nějak si zatím Miatu užívám a řešíme, jestli nezměnit sídlo, takže auto musí počkat.

Honda se mi moooc líbí, ale je jich relativně málo a ceny jsou dost šílený, navíc AP1 je bez protiprokluzu a na to s tím počtem koní nemám koule.
NC taky zvažuju, ale tady mi zase přijde, že kromě modernějšího interieru nic navíc proti NB nedostanu (je to subjektivní pocit, tak prosím nekamenovat).
Z4 jsem zavrhnul - tvrdý je to prý strašně, jezdí jich jak much a LSD se dávalo jen do Z4M a to je trošku jiná liga.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Mike » 22 srp 2013, 18:14

350z pro mě ne - chci roadster a 350Z roadster není ani omylem do čtvrt míle a navíc těžká jako prase. Z4 vidim už téměř mimo hru. Byť je to podle mě neskutečně krásný auto. Ale nemá to tu špéru a není to na naše silnice.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Vavris » 22 srp 2013, 18:21

mi z togo prostě vychází jednoznačně Boxster... S2K je na zimu a denní užívání moc ostrá, Z4 bych taky neviděl jako nejlepší cestu dál a než NC, to si rovnou nechat NB...
back in the business 8-)
Vavris

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...