Mx5 ako druhe auto, mam par otazok

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Mx5 ako druhe auto, mam par otazok

Příspěvekod Raketak » 14 dub 2013, 09:08

Zdravím vsetkych majitelov mx5

Coskoro tu mame leto a chcem si kupit ako svoje druhe auto prave toto cabrio. Mam niekolko specifických otazok a prave skusenosti uzivatela ma zaujimaju.
V prvom rade mam zaujem o Mx5 NB alebo NBFL.
1. Moja vyska je 195cm v recenziach sa uvadza ze idealna vyska pre toto auto je 180cm. Budem mat problem?
2. Nakolko hravam ladovy hokej taska do kufra resp. na sedacku spolujazdca sa zmesti?
3. Neviem ci vyberat 1.6 alebo 1.8, toto auto chcem mat na uzivanie, ziadne rychle jazdy. No budem chodit po dilanici okolo 120km/h. Co odporucate?? O driftovanie mi vobec nejde.
4. Budem ju kupovat z nemecka a urcite s hardtopom.
5. Moj rozpocet je okolo 4000eur.
6. Bude to moje druhe auto ako daily mam skodu. Nakolko ju chcem mat aj s hardtopom pri kvalitnych zimnych gumach a rozumnej nohe, je problem cez zimu?
7. Vedel by niekto z vas ist so mnou do nemecka? Financna premia samozrejme. Rezervoval by som cca 4ks a z nich by sme vybrali. Pripadne keby sa niekomu chcelo poslat mi link na dobre kusky z Nemecka-podmienka hardtop
8. Som z Bratislavy a stvrtstorocie je uz za mnou

Dakujem za odpovede

Raketak
Raketak

Re: Mx5 ako druhe auto, mam par otazok

Příspěvekod Andre_fux » 14 dub 2013, 09:33

pár odpovědí:

1.: Strašně moc závisí na proporci nohou k zbytku těla. Sám mám 190+, mám naštěstí ale dlouhé nohy, takže přes okno nevyčuhuji, což je nevíce limitující. Nejlepší je do auta se posadit a zkusit si posez, případně se projet.
2.: Za sedačku spolujezdce (pokud je vzadu) dám max. 2x 1.5 petku s pitím. Do kufru nějaké ty krámy dáš, ale chce je to tam pečlivě skládat.
3.: Jak už zde bylo milion a jeden krát napsáno rozdíl 1.6 a 1.8 je hlavně v differenciálu. 1.6 je pro tvé požadavky ideální.
4.: Auto s hardtopem = ježděno v zimě = nákladná renovace. Raději bych koupil auto bez hardtopu v lepším stavu, než auto s hardtopem v horším stavu.
5.: Za ty peníze už koupíš slušnou 1.6. 1.8 v dobrém stavu bude problematičtější sehnat.
6.: Přes zimu není problém s autem jezdit, chce to jen hodně citu v pravé noze. :)
7.: Existují u nás firmy co se zabívají taháním aut z Německa dle přání zákazníka. Podmínku hardtopu bych zrušil
8.: Je tady dost lidí z Bratislavy a určo nebudou protestovat aby tě svezli a vyzkoušel si to.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Sedrik » 14 dub 2013, 09:44

Jak Psal André. S tou výškou už budeš asi trošku vyčuhovat a se střechou budeš asi fakt dost nalepenej na střeše (na jízdu s helmou zapomeň - i já se střechou v helmě sedím nakřívo :)) Ale problém výšky se dá trošku řešit - můžes posadit sedačku na zem (vyhodit kolejničky - pokud řídíš jen ty, pak to nemusí být problém) a někdo mi říkal, že se dá za sedačkou vytvořit "důlek" tak, že vyšetříš ještě nějaké 2 cm.....
Rozhodně se ale nech svést.

Co se týče zimy - auto se provozovat dá a HT není nutný - jen je potřeba se o střechu starat (impregnace je samozřejmost několikrát ročně) + dávat pozor na rezavění (kde MX-5 nejčastěji kvete se dočteš všude.. :p)

Do kufru se toho vleze docela dost, ale musíš mít cit pro tetris ..
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Raketak » 14 dub 2013, 10:19

Daku za rady,

Ad1, da sa kupit a domontovat potom hardtop?
Ad2, motor 1.9i 16v co to je zac?
Raketak

Příspěvekod Henges » 14 dub 2013, 10:47

Raketak píše:Daku za rady,

Ad1, da sa kupit a domontovat potom hardtop? ANO
Ad2, motor 1.9i 16v co to je zac?JE TO 1,8 V DE A NĚKDY I U NÁS TO UVÁDÍ JAKO 1,9
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod riderhenry » 14 dub 2013, 11:00

Na vyber motoru se nema cenu vubec ptat :D S dovozem ti urcite nekdo pomuze. Klidne s tebou pojedu i ja, kdyby nikdo nechtel. Sice nejsem rozhodne machanik, ale za individualni dovoz pres firmu das porad hodne penez ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Andy4 » 14 dub 2013, 13:47

...ak mozem poradit, s tvojou vyskou budes mat problem v nbfl, nakolko ma inu typ sedadiel ako NB. Ja man nbfl sedadla v nb a pri mojej vyske 190cm skrtam hlavou. Pri povodnych sedadlach som tento problem nemal.
fully restored NB '98 1.6 LSD
Andy4

Obrázky: 2

Příspěvekod Raketak » 14 dub 2013, 14:32

tak to potrebujem vyskusat.....v crx del sol som sedel v pohode rovno mal som este par cm nad sebou...mam skorej dlhe nohy....

Chcelo by to nejakeho dobrovolnika ktory je najlepsie z ba a ma NBFL:)

ale to chcem asi vela od ceskeho fora:)
Raketak

Příspěvekod MAXsport » 14 dub 2013, 14:33

Já mám 193cm, nbfl sedačky a neškrtal jsem..je to o tom jak se do toho posadíš a taky o tělu :) výška neni to jediný..
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod cavan » 14 dub 2013, 17:54

mozes prist skusit aj teraz ak mas cas.. som na dlhych dieloch..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...