Řešení dopravni nehody

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Řešení dopravni nehody

Příspěvekod jarekcz » 02 zář 2012, 18:54

Ahoj, potreboval bych od Vas trosku poradit...

vcera se mi stala takova neprijemna vec, v Brně na Mendlaku do me zezadu najela Fabie, ktera si me (nechapu jak) nevsimla, kdyz se chtela zaradit do meho pruhu. Ridic uznal vinu, sepsali jsme "Zaznam o dopravni nehode" a odjeli.
Dneska jsem (po probdele noci) auto zkontroloval a nevypada to zas tak tragicky. Odreny LZ blatnik a zadni naraznik, a na jejich spojnici jsou oba dily ohle. Kolo by snad mohlo stacit jen vycistit. Doufam ze se nijak nehnulo s podvozkem...

A ted k dotazu, neporadil by mi nekdo jak postupovat dal, aby se vsechno dalo co nejrychleji do kupy? Nemam s tim zadne zkusenosti, tak se bojim aby me pojistovna neojebala :-( Komu se ozvat? Jaky servis? Co chtit vsechno proplatit (geometrie?) atd... Jakakoli rada nebo zkusenost by mi moc pomohla, diky.

Fabia byla sluzebni na leasing a je pojistena u Allianz.
Přílohy
_DSC0162.jpg
_DSC0160.jpg
_DSC0157.jpg
_DSC0155.jpg
2012-09-01 16.04.27.jpg
Vinik nehody
2007 Mazda MX-5 NC1 PRHT 2.0 Fire Black-metal
jarekcz

Re: Řešení dopravni nehody

Příspěvekod Winie » 02 zář 2012, 20:08

z vlastni zkusenosti vim ze allianz nema nejak problemy s plneni skody. Takze si radsi zavolej na jeho pojistovnu, jestli skodni udalost nahlasil, kdyz si to nahlas sám, přijede likvidátor, který odhadne škodu, následně dáš auto opravit - u nc předpokladam do origo servisu, kde by ti i mohli pujcit auto na naklady pojistovny( ale to nevim jiste) no a pak uz je na servisu jak se pochlapí a jak ty na ně budeš tlačit. Počítej tak týden.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod petr007 » 03 zář 2012, 07:28

Jestli máš uzavřené havarijní pojištění, tak bych ti doporučil čerpat z tvé havárky a né z jeho povinného. Před pár lety se mi stalo, že mi chlap na pumpě nacouval do firemního auta, taky byl pojištěn u alianz. Škodu jsem uplatňoval z jeho povinného a dost jsem na tom prodělal, jinak vypůjčení náhradního vozidla proplatili v plné výši. Ale počítali dost velkou amortizaci ND.
Jiný případ škodu způsobilo naše firemní vozidlo, na samotném vozidle škoda cca 80 tis. šlo to z havarijního, pojišťovna vše uhradila, kromě spoluúčasti, bez problémů.
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod jarekcz » 03 zář 2012, 10:31

Havarijni mam u Uniqa, ale je tam 10% spoluucast (min tusim 6k), coz se mi za mnou nezavinenou nehodu platit teda nechce...
jarekcz

Příspěvekod Winie » 03 zář 2012, 22:14

urcite to neber z havarijka. Tady bude muset pojistovna proste a jednoduse proplatit fakturu. nevydelas na tom, krom nového laku a dílů, nic, ale taky nic neprodelas.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod petr007 » 04 zář 2012, 07:06

Mě teda konkrétně allianz pojišťovna šíleně odrbala na ND, které proplatila úplně za směšné částky, tuším cca za 20% z ceny dílu. Auto bylo v továrním servisu, ale v době nehody bylo auto staré cca 7 - 8 let nevím přesně. Známá, která dělá u úplně jiné pojišťovny mi v mém případě říkala, že to byla chyba chtít to z povinného škůdce.
Hodně bude souviset s výší škody a uzavřenýma pojistkama a stářím vozu.
Jinak je podstatné, kde jsi škodu už uplatnil, zpět to již nejde vzít nebo alespoň před lety nešlo.
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Příspěvekod Winie » 04 zář 2012, 09:22

Petr: dneska je praxe taková, že pokud si nechas opravit auto na fakturu, tak by ji pojistovna mela zaplatit celou a rozdil ve skode následně vymáhat po viníkovi nehody. Nicméně se to moc nedělá a pojistovny spolehaj na neznalost lidí. Kazdej rok se právě o ty zmeny zajimam, kvuli tomu kdyby to do me nekdo poslal v miate. Za tu bych dostal okamzite totalni skodu, coz by bylo tak 30000. Přičemž já si auta cením minimálně na 80 a mám schované veškeré faktury od dílů, tudiz by následně znalec neodhadnul podstatne mensi cenu. A zbytek škody bych následně vymáhal po pojistovne, připadně po viníkovi nehody v občanskoprávním řízení.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

Winie

Příspěvekod riderhenry » 04 zář 2012, 09:38

Nasel bych si v okoli nejakou firmu, ktera se zabyva zastupovanim poskozenych. Mas jistotu, ze dostanes vse, na co mas narok (nahradni vozidlo, proplaceni opravy a nahradnich dilu bez amortizace) a jeste nemas starosti, protoze delaji vse za tebe... ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod jarekcz » 04 zář 2012, 11:16

Urcite budu resit z povineho, vcera sem to nahlasil u Allianz (vinik tak zatim neucinil) a zitra to jdu ukazat na pojistovnu a pak hned do Mazdy a na fakturu. A pak uvidim :-) Predpokladam ze to nebudou vymenovat, jen narovnaji a prelakujou, ale i kdyby tak auto je 2007 najeto 35k nikdy nebourane, tak je mi proti srsti cokoli doplacet, kdyztak nasledne vymahat po viníkovi :-(

Taky jsem koukal kolik je firem co zadarmo vse "vyresi", ale nebudi to ve me moc duveru. Prijde mi (subjektivni pocit, bez jakekoli zkusenosti :-), ze se snazi z toho nahrabat co nejvic pro sebe na ukor kvality opravy.
jarekcz

Příspěvekod petr007 » 05 zář 2012, 17:13

Winie píše:Petr: dneska je praxe taková,

jj moje zkušenost je z roku 2006 (teď jsem se díval do papírů. Za opravu jsem dal 28 tis. bez dph a pojišťovna zaplatila 20. :(
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...