Plachta na mx-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Plachta na mx-5

Příspěvekod Safa » 07 črc 2015, 23:21

Díky, dané téma jsem už procházel. Spíš mě zajímalo, co si myslíte o té konkrétní nabídce... ;)
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Re: Plachta na mx-5

Příspěvekod SVK_Fox » 09 črc 2015, 09:48

Ahoj, men sa bude tazko vyjadrovat k plachte ktoru tu niekto postne na net, chcelo by to aj trosku palit do ruky.
Skusal som dve plachty, jednu som kupil za par susnov v LIDLi a druhu som dostal od kolegu (kupovana LIDL ale roky dozadu).
Ta nova kupovana bola z podobného materialu ako sa robia dazdniky - taka sustakovina, uz ked som to na auto daval sa mi nepacil kontakt s lakom, proste som mal pocit ze tu plachtu dam takto na auto niekolko stovakkrat a musi to zanechat drobne stopy na laku.
Este detail, plachtu som pouzival len cez zimu na auto stojace v garazi - ochrana pred prachom a bordelom.
Dalsia vec - plachta bol klasicky material ktr neprepusta vlhkost - ale evidentne z oboch stran cize vsetko vlhko ktore sa naakumuluje pod plachtou, tam aj ostane a .....asi to nie je uplne idealne.

2. Skusil som druhu plachtu, tu od kolegu - material skoro rovnaky ako ten, co sa pouziva pri zakryti striech na dome - hned pod krytinou a latovanim. Tzv paropriepustna folia.
Struktura a aj farba tomu nasvedcovali. Dokonca na tejto plachte bolo vidiet ktorou stranou ma byt ulozena.
Jednoznacne som zvolil teda druhu plachtu z dovodou -kvalita materialu a jeho vlastnosti - paropriepustnost.
Minulu zimu som testol a auto v poriadku, na jar ciste aj ked drobny prah sa dostal aj cez plachtu a krasne bolo vidiet ze je na miestach kde je miniaturna perforacia plachty. Cize aj prach na kapote bol v pravidelných tvaroch - take bodky odsadene od seba.
Plachtu som pocas zimy parkrat nadvihol a ziadna rosa ani kondenz ani pri prudkej zmene teplot.
MX-5NB FL, 1.6, 81kW, 2004, Memories III
SVK_Fox

Obrázky: 5

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...