Co po miatě?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Co po miatě?

Příspěvekod Mike » 28 srp 2013, 21:52

Pane, my máme docela podobnej vkus
Tak na žehličku jsem úplně zapomněl! A před E39 jsem o ní uvažoval. A servisu bych se nebál vůbec. Ty auta jsou HODNĚ spolehlivý a pokud člověk nejezdí do m3000 nebo k podobnejm vohnoutům, tak je velmi dobře servisovatelný auto. Ale možná bych šel do SL500 - stojej v podstatě stejně, líp to pojede a náklady na provoz, krom paliva, budou stejný.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod willy2.0 » 29 srp 2013, 12:56

Bmw 330 neni rozhodne nudny auto, ale dokonce levnejsi alternativa k bmw M3 ....u coupe ci sedanu verze to opravdu tak je , neco jsem se v tom svezl a viz i slova meho kamarada, kteryho fakt jako ridice zadokolky respektuju a co umi s M3 jako buh a cabrio na tom nebude rozhodne hur nijak ...Jezdil jsem akorat teda v E36 ...2,5 se sperou a bylo to fajn moc, moc a E46 bude sice tezsi, ale ikdyby mela 1700kg nebude to spatny a nudny svezeni rozhodne! Rekl bych ze docela skvela alternativa pro nekoho kdo potrebuje zabavny cabrio ( ne roadster ale cabrio..) a k tomu daily, to rozhodne.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod PavelS » 17 lis 2013, 19:21

Mike píše:Přátelé, kamarádi,

Vzhledem k tomu, že přítelkyni jsme pořídili nedávno E39 f kombíku, tak jedno praktický auto máme a já si začínám pohrávat s myšlenkou prodat moji 540i a miatu a koupit něco dalšího. Cena obou aut je cca stejná 110k (berte to rovnou trochu jako inzerát ;) )Takže mi z toho plyne cca 200-250k na nějakej roadster. Ono by se tohle téma hodilo tak trochu do konkurence mx-5, ale tam už je takovej bordel, že si dovoluju vlastní topic:)

Auto by bylo moje jediný, takže ježdění do práce cca 150km 2-3x týdně včetně zimy

1) Pořídit hezký NC s 2.0 - Slyšel jsem, že oproti NA-NBFL je to auto z bláta, takže ty kvanta děr, kterejma prolítalo moje NBFL by znamenalo na NC dvakrát řešit všechno na podvozku. Je to tak?
2) Z4. Krásný auto, strašně tvrdej podvozek, minimálně sedmnáctky kola a bojim se téhož jako u NC. Řidičsky to bude horší auto jak miata. Ale zase pohodlnější a příjemnější na denní provozování
3) Boxster - jednoznačně nejlepší volba. Řidičsky na úrovni miaty, pohodlím daleko za z4, ale mám vcelku vítr z toho motoru uprostřed.
4) S2000 - prý oproti miatě dosti kousavá...takže z toho mám taky bobky jako z boxtera:)

Nějaký objektivní rady?:)

Sice trochu pozdě, ale taky přidám trochu do mlýna... NC bláto?? - je to proti NA a NB poměrně high tech hračka (hliníkový díly na podvozku, elektronika v rozumný míře, dokonalej posaz za volantem), mnohem tužší, jak už bylo řečeno, i na nízkých pružinách žehlička rozbitejch silnic a zároveň na hony daleko od luxus kár ala Z4 a Boxster co se zábavnosti týče. Proti NC mluví v podstatě jen to, že existujou mnohem levnější a o trošku zábavnější NA a NB... :) Musim uznat, že hezky to popsal willy pár stránek vzad...

seatik píše:Ještě bych dodal,že možná NC trošku chybí výkon,těch 150 ps pro pohodlné delší cestování zkrátka chybí. Přeci jen vědět,že šlápnout a opravdu zrychlovat není na škodu.
Někdo to moc neřeší,tohle je pro mě malinkatý vrub na účet NC.
Zkrátka všechny auta jsou otázky nějakého kompromisu,ideální auto neexistuje :)

Vašku, 160k, a můžu ti říct, že ta dynamika v NC je naprosto jinde než NA a o dost jinde než NB vvt... S NC dáváš i velký silný limuzíny, který ostatním MXkám ujížděj.

Mike píše:... má to neuvěřitelnou tuhost na to jak je to velký cabrio (větší než NC)....

x.jpg
PavelS

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...