co byste doporučovali na 195/50/R15 letní? Nějaký ideální allrounder, který vydrží nějaký nájezd, nebude létat při dešti a nebude mít nějakou příliš tvrdou bočnici (MX5 je moje jediný auto, budu s ním brzo překračovat kontinent).
Měl jsem tyhle contíky: link a byly úplně na pohodu, dokonce měli i hodně příjemnou směs, která fungovala i na okruhu, ale tam jim to kazila měkká bočnice (což je v tvým případě plus).
A není lepší už koupit nejnovější generaci, když stojí +/- stejně? PremiumContact 2 jsou tu od roku 2011 a PremiumContact 5 se dají koupit už od necelých 14 stovek. Vím, že je jezdí i nejmenovaný novinář na své MX-5 a pro dalily / okreskové ježdění si je nemůže vynachválit.
Psal jsem jen to co jsem přímo zkusil, jinak za sebe bych na normální ježdění zvolil prakticky cokoli od alespoň trochu rozumnýho výrobce (rozuměj né čínu).Třeba ty T1-R jsou za tu cenu co tam na ně teď mají (link) úplně na pohodu. Pak tam je ještě celá řada rozumných gum: Kumha, Fulda, Uniroyal, Nokian, Hankook, Firestone, atd... - všechno rozumná kvalita za dobrý prachy.