Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod gramo » 03 srp 2016, 16:25

No bral jsem to tak, že budeš jezdit opravdu jen za sucha, takže když to bude hrozit chumelenicí, tak radši nepojedeš. V mrazech pod -5 bych na letnich taky radši nejezdil, ale zas v okolí Prahy jsou většinu zimy teploty okolo 0... Pokud člověk oželí, že budou dny, kdy se neprojede, myslím, že se zima dá přežít i na letních. Samozřejmě, pokud potřebuješ jezdit, zimáky to chce.

Na zimní auto jsem uvažoval o Nokianech WR D3 (po zkušenostech s Polarisama, se kterýma jsem po přezutí z letních tradičně na rozjezdech na mokru s 1.3 benzinem hrabal), ale nakonec jsem usoudil, že tam ještě přes zimu vydrží ty Klebery, na kterých jsem to koupil a dobře jsem udělal, protože jsem na sněhu nebo břečce nenajel skoro nic.
gramo

Příspěvekod MacTeine » 03 srp 2016, 16:56

gramo: Minulou zimu jsem párkrát vyjel, když bylo sucho nad 5°C a jenom po Praze!

Když je venku kolem nuly, silnice bude hodně studená, hlavně ráno. Někde v zatáčce v lese na letních fakt námrazu potkat nechceš ;) Když je pod asi 7°C (nebo tak nějak), letní hodně ztvrdnou a i na suchu nedrží.
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod gramo » 03 srp 2016, 21:38

MacTeine píše:Někde v zatáčce v lese na letních fakt námrazu potkat nechceš ;)

Tak to ani na zimních :) V zimě je potřeba počítat s takovýma záludnostma jako námraza v lese nebo na mostě.

MacTeine píše:Když je pod asi 7°C (nebo tak nějak), letní hodně ztvrdnou a i na suchu nedrží.

Tohle se často uvádí jako argument včasnného přezouvání na zimní, i když ještě není sníh a dlouho jsem se tím taky řídil. Pak jsem kvůli dnům otevřených dveří v Mostě, které jsou hned zjara anebo nakonec sezóny dával/nechával letní na tyto "krajní" termíny (měl jsem ještě druhé auto na zimních). Tak se mi stalo, že jsem párkrát jel na letních v dešti v cca 5°C a docela mě překvapilo, že to není zas tak hrozný, nějaký dramatický rozdíl oproti zimním jsem nepozoroval. (Někdo vyježděnější, kdo líp pozná limity auta v dané situaci by to možná hodnotil jinak.) Gumy byly Dunlop SportMaxx RT a Potenzy Adrenalin RE002 -- nějaké eko gumy asi ztvrdnou víc, když jsou tvrdší i za tepla. Kamarád měl ty Adrenaliny na stejném autě (předokolce) jen vpředu a vzadu nějaké starší gumy, jeli jsme za sebou a já jsem zatáčku normálně projel a mu zadek uklouzl...

Kdysi dávno jsem se stěhoval po Praze Favoritem na nějakých starých letních Barumkách koncem listopadu. Bylo mokro, poslední jízdu jsem se vracel už později večer, jako řidič začátečník jsem jel dost opatrně a plynule, takže jsem vůbec netušil, jak moc se ochladilo. V klidu jsem dojel, zaparkoval, a při vystupování z auta málem hodil držku, jaké bylo náledí :)

Ale fakt nechci nijak obhajovat ježdění na letních v zimě, zimní jsou určitě lepší :)
gramo

Příspěvekod TeeJay » 04 srp 2016, 20:19

gramo píše:Na zimní auto jsem uvažoval o Nokianech WR D3 (po zkušenostech s Polarisama, se kterýma jsem po přezutí z letních tradičně na rozjezdech na mokru s 1.3 benzinem hrabal), ale nakonec jsem usoudil, že tam ještě přes zimu vydrží ty Klebery, na kterých jsem to koupil a dobře jsem udělal, protože jsem na sněhu nebo břečce nenajel skoro nic.

Nokiany WR D3 mám jako zimní sadu, protože jsem jeden z těch, co si zimu užívají na plné obrátky (leč už jsem taky poznal, že sranda na sněhu jen "vocaď pocaď"), a bohužel nemám srovnání s žádnou jinou zimní sadou, ale v porovnání s x let starými letními Uniroyal Rainsport 2, je to na těch Nokianech jak na čtyřech žvejkačkách, až jsem z toho vždycky nešťastnej, jak to auto ztratí jakoukoliv šanci na přesnost. V každý zatáčce se ta guma hodně roluje do vnitřní strany zatáčky, což je u zimáků asi normální, jen se mi to fakt nelíbí, hlavně ten rozdíl mezi obyč starou letní a touhle zimní pneu.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod vhml » 04 srp 2016, 22:38

vhml

Příspěvekod evlo » 02 zář 2016, 10:47

Po sosonove asi budu potrebovat nove pneu, chtel bych nejake co dokazi fungovat na vode, mam model auta bez ABS - a posilovace a vseho, vubec je divne, ze to ma zrcatko i nalevo ...

budou ty co maj v nazvu rain lepsi nez klasicky premium contact 5?
http://pneumatiky.heureka.cz/uniroyal-r ... h/#section
http://pneumatiky.heureka.cz/continenta ... 0-r14-82h/

BTW rad bych mel nejakou zalohu pro montaz kdyz by neco - existuje v CR nekdo krom Vlastimila Knihy kdo chape jak vypada pneu, ktera neni vadna? Napr. kdyz bych to nechal prezout ve Scuderia Praha je pravdepodobne, ze to neposerou? Co jsem vypozoroval, tak mezi cenou a kvalitou v pneuservisech neexistuje zadna vazba.

Jde me hlavne o dva faktory:
1. vysoka sance na porizeni 4 z 4 nedefektnich pneu, i v CR
2. brzdeni na mokru
evlo

Příspěvekod buteo » 02 zář 2016, 12:06

ad 2 - mohlo by ti pomoct trochu studia zde: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/ ... -Tyres.htm
a v přilehlých testech na těch stránkách ?
buteo

Příspěvekod evlo » 02 zář 2016, 12:46

tyrereview.co.uk jsem zkoukl, ale tam michaj vsechny rozmery, tak jsem doufal, ze by tu nekdo mohl mit zkusenost s miatackym
evlo

Příspěvekod Winie » 08 zář 2016, 15:51

uniroyal rainněco se dost rychle sjíždí, měl sem a vydrželi úplný hovno.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Fernie » 08 zář 2016, 17:56

Já už na nich mám naježděno asi 10kkm, zatím dobrý. I když mám smíšený pocity z kombinace dost slušný přilnavosti, ale měkký bočnice. Někomu jsem na K&K ukazoval, jak mám označkovaný boky gumy. Jde teda o Uniroyal RainExpert 3, předtím jsem měl jedničky.
Rudá Potvora - NA6, BP, ILmotorsports header, 6q, LSD, MeisterR ZetaCRD.
NA OEM+ DRL - viewtopic.php?f=6&t=5043
http://www.autickar.cz
Fernie

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie