Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod seatik » 16 zář 2014, 16:24

Ja uz mohu ted srovnat pneu Toyo t1r dennim provozu i v testovani na okruhu typu Most. Toyo t1r 195/50/15 .82V treadwear 280
Na normalni jezdeni na okreskách, bezne denní vyuziti guma v pohode,neni hlucna,na vode slusne chovani.
Za to chovani v zatáčkách a zejména při vyssich rychlostech diky mekke bocnici hodne nejista,na okruhu v Moste to byla strasna bida. Zacinala zmolkovat uz při lehce vyssi zatezi,dost se prehrivala,nedrzela v zatackach a vůbec sem si nebyl jist co to auto udela. Musim dat tem za pravdu,co psali ze uz je to docela prekonana pneumatika.
Znovu bych ji uz nekoupil. Je to muj názor,nekdo jiny se třeba se mnou nestotozni. Zajimal by mi i názor jinych na tuto pneu..
Lehce zacinam pokukovat po yokohama AD08r.
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod seatik » 16 zář 2014, 16:36

Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod Krivak » 16 zář 2014, 20:57

Na r5tce jsem jezdil Yokohamy A539 sice seriová guma ale na okresky a denní provoz jsou hodně slušný. Mají dost tvrdé bočnice a auto s nimi v zatáčkách krásně sedí. Myslím že i na okruhu by nemusely bejt úplně k zahození protože jeden kluk je jezdil na závodním 5tce s 16v motorem a řikal že se ani tak nepřehřívají. Dělají se i ve 14" kdyby někdo chtěl slušnou street pneu. http://www.zbozi.cz/vyrobek/yokohama-a5 ... 0-r14-77v/
Krivak

Příspěvekod teamwhd » 28 zář 2014, 21:40

A co FEDERAL SS595 ???
teamwhd

Příspěvekod AndrewG » 08 říj 2014, 19:52

ma tu niekto skusenosti S KU36 (ECSTA XS) ?
nakolko mi predavajuci R888 neodpisuje a predsa len TW180 je lepšia volba na jazdenie mimo okruh ako TW100, zvažujem zase medzi AD08, R1R a týmito KU36.
narozdiel od R1R a AD08, tieto vychádzajú cenovo presne medzi nimi ale nie v 195 ale 205 šírke. pozeral som test http://grassrootsmotorsports.com/articl ... es-part-2/
tam je rýchlostne v 205 vs 205 šírke na tom rovnako a dokonca lepšie ako AD08.
na iných forach som sa dočítal opať rozdielne info... jeden tvrí že je krásne čitatelná a dava dostatočne najavo že sa ide utrhnuť, druhy píše že to najavo nedáva a že je vysloveno tupá.... takže ťažko povedať, to isté aj R1R a asi každá pneu. veľké + ale bude rozdiel 2cm na náprave(ide mi o grip) ktorým myslím, že aj keď by bola v rovnakom rozmere slabšia ako AD tak šírkou to doženie. ak ich tu niekto jazdil bol by som rád za názory...
AndrewG

Příspěvekod VojtaS » 10 pro 2014, 18:46

Stále přemýšlím že z 15" přejdu na 14" Máte typ na dobré penu v rozměru 185/60 R14?
Mám rád grip, na okruhy nejezdím, nejradši svižnou kochačku :)
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

Příspěvekod Ryba » 10 pro 2014, 19:18

tohle by mohla bejt dobrá volba: http://www.pro-pneu.cz/7891-federal-ss-595-185-55-r-14-80-v-tl-letni.html

já jezdil falken ziex a ušlo, ale když se člověk namlsá na semislick tak se to blbě srovnává :D
Ryba
špion

Příspěvekod tomybandit » 16 úno 2015, 14:27

Ahojte,
potrebujem poradit. Zatial som kupoval iba pneu na moto a tam je to pekne rozdelene, podla stylu jazdy, turisticka, sportova a pod. Je mi jasne ze supersportove budu dobre drzat ale ja ich nikdy svojim stylom jazdy nezahrejem na potrebnu teplotu a tym padom ich nikdy nevyuzijem a rychlo sa budu drat.
Na auto som este nikdy nekupoval pneu a som v tom uplny novacik, dufam ze budete mat strpenie a ochotu poradit.
Hladam letne pneu na NC, 1.8. Rozmer 205/50 r16. Doteraz tam boli od od vyroby Yokohama advan a11a Nepotrebujem pneu na okruh, skor na bezne jazdenie.
http://www.e-pneumatiky.sk/yokohama-adv ... letne.html
Ak zadam ten rozmer vybehne mi kopec znaciek, podla coho sa mam orientovat? Zacal som si vsimat tie energeticke stitky co zaviedla EU a podla toho som nasiel s najlepsimi hodnotami. Myslel som ze to je ako pri prackach trebars ze cim vyssie hodnotenie tym lepsie. Ale zistil som ze aj drahsie pneu maju tie hodnoty horsie. Takze ak sa nemam orientovat podla toho stitku tak podla coho? Viem ze asi nespravim zle asi ked tam dam akukolvek s tym rozmerom ale urcute su tam rozdiely.
Tieto maju najlepsie tie hodnoty toho stitku.
Dunlop sp sport bluresponse
http://www.e-pneumatiky.sk/dunlop-sp-sp ... letne.html
Goodyear efficientgrip performance
http://www.e-pneumatiky.sk/goodyear-eff ... letne.html

Je mozne ze s tym najazdom km co mam rocne tak mi tie pneu tam vydrzia 10 rokov,heh :D

Dakujeeeeeem :)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod Spider » 16 úno 2015, 14:46

Na bezne vozenie ti postacia v podstate akekolvek pneumatiky. Dolezite je len ,aby boli od nejakeho renomovaneho vyrobcu, pretoze ti si nemozu dovolit pustit na trh nejaky paskvil. S tymi 10 rokmi opatrne, pneu by sa mali menit po cca 5 rokoch aj ked maju dezen na dalsich 5. Stracaju totiz svoje vlastnosti, ale to by si mohol vediet z motorkarcenia, kde su pneu este dolezitejsie (vlastne uplne najdolezitejsie) ako na aute. Vinikajuci pomer cena/kvalita ma napriklad Hankook. Co pozeram miaty po nete na obrazkoch, tak su velmi oblubene ;)
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod tomybandit » 17 úno 2015, 10:09

Ja viem,heh myslel som to tak ze urcite ich nestihnem odjazit za sezonu. Cize mozno sa oplati priplatit ak viem ze tie gumy tam budu dlhsi cas. Mozno je to jedno, neviem, preto potrebujem poradit.
Niekto este nejake tipy?
Punk´s Not Dead
tomybandit

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie