Jaké pneu ....

Re: Jaké pneu ....

Příspěvekod Bingi » 18 kvě 2014, 15:43

noo nechci zvetsovat moc obvod kola :)
Bingi

Příspěvekod seatik » 06 zář 2014, 21:37

Nemuzu to kluci rychle najit..kolik foukate street gumy pro okruh? 195/50/15. Zítra mi ceka Most a nemam predstavu zda se drzet 1.8 pro NA.
Naposledy upravil seatik dne 06 zář 2014, 21:42, celkově upraveno 1
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 06 zář 2014, 21:38

1,8 a kontrolovať tlak na tych 1,8 ak si dobre pamatam ale nedam na to krk....
AndrewG

Příspěvekod MAXsport » 06 zář 2014, 22:02

Dej si tam co používáš na okresky, těch 1.8, odjed rundu a potom zkontroluj kolik tam máš a podle toho uprav tlak. Samozřejmě, počítej s tím, že pokud máš 1.8b na zahřátých pneumatikách, tak až ti vychladnou, tak můžou mít 1.5b. Jestli máš klasický gumy nebo UHP tak to jsi ještě v klidu, tam tolik tlak nekolísá, protože tě přehřátý gumy nepustí dál.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod seatik » 14 zář 2014, 23:04

Kluci,jaky mate názor v porovnani pneu při jizde na okruhu na mokru mezi klasickou beznou pneu a například toyo R1R ,R888,Yokohamy AD08r....v jakem aute bude clovek rychlejsi?
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 14 zář 2014, 23:27

r1r budu na mokre na rychlejsie... na suchu sa ale na okruhu prehrivaju, takze ako univerzalnu pneumatiku by som asi volil skorej ad08. na druhu stranu ak chces jazdit pomale okruhy co asi chces bude R1R narovnako s ad, akurat na mokre bude r1r lepsia. nie je to z mojej hlavy, vela ludi r1r pouziva ako mokre pneumatiky, hlavne na miate. a hlavne 195/50 15 r1r ma inu zmes ako ostatne rozmery a je velmi oblubena u slalomarov
AndrewG

Příspěvekod riderhenry » 14 zář 2014, 23:45

R1R mi přišly jako trochu víc okruhové gumy, ale nikdy jsem je paradoxně pořádně neprověřil na okruhu, takže k přehřívání nemůžu nic říct. Grip mají na mokru mnohem lepší, než AD08R, které jezdím teď. Na suchu bych je taky asi dal na první místo, ale rozdíl už tak velký není. Přišlo mi, že mají i o něco tvrdší bočnice. Na běžné ježdění byly R1R docela zbytečné, strašně se chytaly kolejí a auto trochu otupělo, co se citu v řízení týče. S AD08R mi to až tak nepřijde, mnohem víc se mi líbí i na okresce a nemám s nimi žádný problém. Není s nimi ani taková nuda, protože se na mokru nechají velice lehce "urvat", když se člověku zrovna zachce.

Abych odpověděl nějak na přímo - R1R je na morku podstatně lepší, než AD08R, a úplně někde jinde, než jakákoliv jiná guma, kterou jsem kdy zkusil (Michelin Pilot Exalto, Toyo T1R, Bridgestone Potenza Adrenalin, Hankook RS-2). ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 14 zář 2014, 23:53

podstatna vec je tu asi aj pomer vykon/opotrebenie. R1R maju asi polovicnu zivotnost oproti ad08, to s tou komunikaciou som cital tiez, ze ad08 je asi najkomunikativnejsia uhp guma... riderhenry, r1r ti pride tuhsia ? cital som ze r1r sa ako keby zvyka trocha tym ze ma vysoky dezen, ale ze ad08 je tvrdsia-menej pohodlna. osobne stale neviem ci ist do r1r alebo ad...
AndrewG

Příspěvekod riderhenry » 15 zář 2014, 00:45

Ono je dost těžké nějak detailně porovnávat gumy po několika letech, navíc když jsem na autě udělal dost změn. Ale třeba co se pohodlí týče, nezaznamenal jsem s AD08R v podstatě asi vůbec žádnou změnu. Jenže ono to auto bylo dost nepohodlné s jakýmikoliv gumami před tím, zatímco dřív, se sériovým podvozkem, to celkem šlo a přechod na R1R šel tehdy znát hodně. S AD08R už jsem toho celkem dost najezdil bokem, jelikož teď dost prší, a je hodně znát, že už to není úplně čistě silniční guma, jako byla většina mých předchozích - musím být mnohem rychlejší na volantu a přechod mezi přilnavostí, které je celkem dost, a smykem, je mnohem rychlejší. Než jsem si na to zvykl, skončil jsem dvakrát v hodinách, což už se mi myslím nějako dobu nestalo :) Taky pravidelně jezdím na oblíbené okresky a cítím se s nimi dost jistě, vůbec se nedeformují (to jde vidět i při pohledu na jejich bočnici, kde je guma ojetá jen přesně na hraně - tohle u předchozích Adrenalinů byl třeba problém, po pár tisících km byly gumy na vyhození díky sjeté hraně...) a zároveň nejsou až tak nepříjemné při normální jízdě a hlavně je ve volantu naprosto perfektní cit, což mi u R1R strašně chybělo. Sice hází hodně nepořádek do podběhů, což člověk slyší, a chytají se víc kolejí, ale nepřijde mi to tak nesnesitelné. Skok na R1R byl rozhodně mnohem větší. AD08R se mi zdají jako univerzálnější gumy a R1R spíš jako více zaměřené na okruhy, slalomy a podobné využití - prostě maximální grip. Ale zase když vezmu v potaz to přehřívání (sám jsem v Brně, po ujetí pouhé poloviny kola, měl gumy ožmolkované až hrůza a vydržely celkem tak 5000 km), mohly by AD08R být lepší na všech frontách (podle referencí bych skoro až řekl, že by lepší být měly). Pokusím se vyjádřit ještě po nějakém tom okruhovém ježdění, to bych snad měl vědět víc ;)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Jr. » 15 zář 2014, 10:35

Super info. K tomuhle by mohl něco říct asi i Zed, který AD08r trápí jak na okreskách, tak na okruzích...
Jr.

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Kola, pneu a geometrie