Repaplechy nosníků motoru NB, NBfl

Re: Repaplechy nosníků motoru NB, NBfl

Příspěvekod dědek » 15 dub 2015, 21:43

I tohle chápu..... vnitřek nosníku vystříkám,z vnějšku taky,ale mezi ty plechy nic moc nedostanu.A právě proto,že je jak sám píšeš ten problém nejspíš v něčem jiném,ta vlhkost se tam bude držet dál a během pár roků je to stejné jako před opravou.
dědek

Příspěvekod dědek » 15 dub 2015, 21:48

Nepoužil bych žádný kotlák,ale myslím,že je v tomto místě opravdu lepším řešením jeden plech 2mm,než dva po jednom.Pro někoho třeba beranidlo,možná ale o chlup lepší než deformační zóna která je durch prohnilá.
dědek

Příspěvekod m8rinek » 15 dub 2015, 22:01

Pozor origo je 2x1,5mm. Nechtěl jsem to bastlit neoriginálním řešením, takže jsem se mu chtěl co možná nejvíce přiblížit. Pro ošetření jsem udělal maximum. Nutno podotknout, že jsem tu měl připraven i polotovar z 3mm plechu download/file.php?id=10144&mode=view, který jsem nakonec nepoužil, protože ta dimenze byla opravdu ukrutná...

Na přání není problém udělat nosník jen vnější v síle jakou si kdo poručí, já nosníky měl otevřené dvoje a nedoporučil bych to. Už kvůli montáži, nebo deformačním schopnostem.

Tím bych tuhle diskuzi ukončil a doplnil, že tu jednu sadu mám volnou, ovšem v provedení, které se blíží originálnímu řešení ;).
m8rinek

Příspěvekod dědek » 15 dub 2015, 22:18

Ani já to nepotřebuji dál rozšťourávat,to jsem neměl v úmyslu ani ve svým prvním příspěvku.Vím,že je tvoje řešení blíž originálu a konstrukčně vhodnější,ale během pár roků zbyde z těch 1mm plechů zas polovina.Zaleží na každým na jak dlouho to auto plánuje mít a pro co se rozhodne.Pokud to někdo dělá s tím,že brzy prodá (nebo jen vyloženě na kšeft),určitě o tomhle přemýšlet nemusí.
dědek

Příspěvekod m8rinek » 15 dub 2015, 22:49

Nevím, kde jsi vzal 1mm, když píšu, že se držím originálního řešení, které je 1,5mm. S ošetřením to chce si pohrát, chce to neošidit dutiny, dělat v horku a něčím co hodně vzlíná.

Pokud někdo má auto na kšeft zaplácá to třeba ipou, nebo přeplátuje a sleje autogenem, i takové řešení je v ČR k vidění. Těším se na tvé řešení.
m8rinek

Příspěvekod Otatoy » 16 dub 2015, 12:48

Vzhledem k sezónímu provozu většiny mx-5 si troufám tvrdit, že tohle řešení je klidně na dalších 10 let, což mi nepřijde jako že se to za chvilku rozpadne. Chce to pořádně prolejt ty dutiny, hezky olejem po staru. Vosk neni špatněj, ale když se ucpou díry a proleje se to olejem, zateče to všude a je zpravidla na dlouho klid. Soused má takhle fáčko, sice je mastný jak kachní prd*l, ale shnilý neni vůbec.. ;)
NB 1,8i 1999 10th Anniversary (2587/7500) -Mystique-
NA 1,6i 1991 US verze, automat -Mia-
NA 1,6i 1995

http://www.icabrio.cz
Otatoy

Obrázky: 5

Příspěvekod dědek » 16 dub 2015, 14:26

Netvrdím,že je jedno řešení lepší než druhé a jak už jsem psal ty plechy co nabízíš vypadají dobře....jen jsem napsal,že to bude takto složené i nadále tím nejproblémovějším místem auta.Pak to ale chce tak jak psal Michal prolít olejem,nebo ještě líp naftou která vyvzlíná opravdu dobře.....ale za cenu,že z toho bude nějakou dobu odkapávat a smrdět jako tédéíí.Já volil variantu dvojky plechu a čas ukáže který řešení se osvědčí víc...nikoho nepřesvědčuju,že je tenhle způsob lepší.Ono ostatně jakýkoliv řezání do nosníku není to pravý ořechový a vlastnosti se při případném nárazu budou díky svárům docela lišit oproti originálu při obou způsobech opravy.
dědek

Příspěvekod TeeJay » 25 říj 2015, 20:04

Je v plánu další výroba? Určitě bych měl o jednu sadu zájem a třeba by se opět našli další zájemci. Přecejen se tohle týká každého, dříve či později... :)
A v případě, že jsou repaplechy někomu "malé", jak se už někomu stalo - je zrezavěná delší část nosníků, než je délka samotných repaplechů a pak není na co vařit - dá se v takovém případě něco dělat, prodloužit repaplechy či tak něco?
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod m8rinek » 26 říj 2015, 00:58

Může být, model už by měl být doladěn k dokonalosti. V případě, že nosník bude vyhnilej víc vpřed (pod držák nárazníku), tak držák oříznout, prodloužit nosník a držák zase zavařit zpět. Už jsem to tak také dělal.
m8rinek

Příspěvekod radep » 27 říj 2015, 14:55

Ahoj, taky bych měl zájem, na jaře bych rád nechal vyvařit předek :-) Takže kdyby to šlo, vyrobit nějaké další... :-)
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

PředchozíDalší

Zpět na Inzerce/bazar