Silné stabilizátory - výroba

Silné stabilizátory - výroba

Příspěvekod vhml » 27 úno 2017, 14:46

S blížící se sezonou se mi množí dotazy na moje stabilizároty, které jsem si loni vyráběl. Kdyby se sešlo alespoň 5 lidí, neměl bych problém vyrobit další. Pro jednoho, dva lidi je s tím ale víc zařizování než užitku.

Jedná se o tyče ,,libovolného" průměru ( přední do 30mm, zadní do 20mm. Já mám přední 27mm a zadní 16mm ), na něž jsou svěrným spojem chycené ramena. Oproti fotkách ještě zajištěné jedním šroubem uprostřed proti pootočení. Fotky jsou po výrobě mojich, ale pak tam probíhaly ještě nějaké evovule v uchycení atd. Výhodou je i možnost ,,ladění" a nakoupením různých průměr tyčí.

Materiál samozřejmě pružinová ocel, náležitě tepelně zpracovaná. Ramena z hliníku. Součástí je i kompletní uložení včetně gum a unibalových tyček.

Sakum prásk to vycházelo na cca 5500 pokud si dobře pamatuju, protože ty ceny jsem někde chytře ztratil. To bych ještě upřesnil před výrobou podle počtu kusů, ale výš by to snad být nemělo. RacingBeat stojí cca 300liber, FlyinMiata 200doláčů+dph a clo.
Clipboard01.jpg
DSCN0592.JPG
P_20160223_195054.jpg
vhml

Re: Silné stabilizátory - výroba

Příspěvekod AndrewG » 27 úno 2017, 23:09

ako som ti pisal, vzal by som si 14mm zadny. idealne ak by si s tym nemal problem by som vzal len samotnu tyč, rad by som však bol aby bola robena nie len na zverny spoj ale aj tvarovy (teda nejak ten koniec zrazeny). vzal by som mozno 12,14,16mm tyč v tom pripade, ale zalezi na tom kedy by to bolo dostupne. ani hlinikove ramena ani unibaly nepotrebujem :-)
AndrewG

Re: Silné stabilizátory - výroba

Příspěvekod vhml » 28 úno 2017, 11:10

Udělat nějaký tvar na tyč problém není. Horší je to pak do ramen, když už je to za jiný peníze, když se musí dlabat ,,hranatá" díra namísto vyvrtání. Já mám ten spoj pojištenej ještě jedním šroubem skrz rameno i tyč. Není to úplně hezký, ale funguje to, mám v plánu to ještě přetvořit na nějaký hezčí provedení. Pravděpodobně se zapuštěňou hlavou a závitem přímo v rameni.
vhml

Zpět na Inzerce/bazar