Nechci zaplevelovat fórum, ale nenašel jsem vlákno věnované čistě tomuto superefektivnímu modu. Představovat o co jde je zde nošením dříví do lesa, tak snad jen pro budoucí hledače a nováčky: jedná se o zlepšení posezu a jízdní pozice v NA/NB/NBFL formou vyříznutí části pěny, který tvoří sedací a opírací plochu sedačky. V NA lze dokonce vyjmout jednu celou část z oblasti zad. Postup je popsán a nafocen zde:
http://www.miata.net/garage/foamectomy/ Včera jsem to provedl na své 10th AE, posez je o stoprocent jinde. Měřím 1,85 m, dříve jsem se musel vždy trochu hrbit, abych dobře viděl přes okno, jelikož oči jsem měl na úrovni rámu. Nyní sedím o několik cm níže, mnohem lépe zapasován do sedačky, která mne lépe obepíná, úplně jiný pocit z auta. Na čalounění to take poznat nejde. Při přesednutí do nevybrané spolujezdcovy sedačky nebe a dudy, nesedím na autě, ale v autě. Motorkáři pochopí.
Dotaz: cítili jste někdo po foamectomy kostrč? Nevím, jestli jsem si to nevsugeroval, nebo jestli to nebylo tím, jak jsem seděl hodinu na tvrdé podlaze při hraní si se sedačkou. Sedačka je pocitově stale komfortní, zkusil jsem najet 30 km po kvalitních površích typu Na Františku, Chotkovy sady, Hlávkův most, a pocitvě ok. Na eng fórech jsem ovšem kromě 99% positivních ohlasů našel i pár, kdy někdo vybral moc pěny a pak jí musel trochu vracet.
Nevybral jsem ještě zádovou část, mám nyní na bedrech brutal bederní opěrku, takže budu muset ubrat i z této části, jinak je to náběh na solidní hyperlordózu (vystrčená prdel)...

Slibuju si od toho kromě pohodlnějšího posedu v oblasti beder hlavně lepší obejmutí zádové části.
Doporučení, pokud se do toho pustíte:
1) Všechny šrouby dotahovat na odpor, lehce se urvou, zejména ten držící koleje zespodu v sedačce...
2) Vezměte si s sebou kartáč na chlupy na oblečení (takovej, co se z něj odlepujou jednotlivý lepící vrstvy), pač drobky tý pěny se dostanou všude. Sundat je z Alcantary byl odrb...
3) Pěnu odkrajovat v co největších možných kusech, aby se event. dala vrátit zpět (což ale nebudeš chtít)
4) elektrickym nožem by to šlo jedna báseň, vroubkovanym nožem na pečivo se to taky dalo