Jestli můžu něco k výfukům ...
Od doby co jsem si na Cliu tehdá nechal udělat od svodů svoje řešení vajfuku (nakoupil potřebné trubky a kolínka u ACI).. Tohle nějak fakt neřeším, jakože bych koupil...střední tlumiče, katy apod...Střední tlumič vůbec, do hajzlu s ním nemusíš to mít na autě-na STK jim to nevadí a ušetříš hmotnost..Co je potřeba se převaří, či použije (kat, příruby od trubek starých, popř.se i vyřízne- závit na lambdu apod.). Zvládne to každej pepík co dělá s cočkem...Jen si s tím trošku pohrát, aby byl pak výfuk pěkně usazen, aby nikde nmlátil apod...ale nic na tom není. Když vidím některé kamarády, co si sou schopný objednat třeba i jakoby performance trubku za 4-5tis na naše......nebo střední tlumič za třeba 250-350liber,jaj

Já tolik peněz nemám...
..Nakonec dáš dozadu rozumnej tlumič-klidně i sérii, aby to neřvalo...Nebo nějaký performance, když chceš. A můžeš dát větší průměr potrubí, pochopitelně v mezích..
(ideálně to vzít dle průměru Supersprintu:-) Samozřejmě nestřílet od boku a je to...
Seš v tom od svodů po konec bez koncovýho tlumiče za pár kaček, vyjde tě to třeba jen 2500kč-3000kč včetně práce a matroše(záleží jak máš velký auto, kolik se musí použít kolínek-úhlů), když ti to dělá rozumnej kamarid není problém...A když to chceš mít echt, necháš to vše pozinkovat ještě, ty trubky..Pokud to neužíváš přes zimu, nemusíš ani, máš to na 4-5let klidně.
Já si chtěl pořídit kvůli autu a práci na baráku..MIG/MAG - cočko...mám na to dokonce zkoušky, vařit jakžtak pořád umím s tímhle, jenže jsou drahý jako prase(min.ideálně 20000-25000kč spíš klidně i víc,což je pro mě zatím, ale nesmysl...ikdyž bych ho hnedka bral)...Nakonec na baráku užiju hlavně elektriku", na autě bych to stejně použil hlavně na výfuk...nebo max.na nějaký vyvaření lehký..To zas nechám klidně udělat někoho, to by se mi investice do cočka nevrátila no:-D
Dneska se s těmahle krabičkama-elektrikou, vaří už krásně...Žádný přilepování elektrodou porád..
Na nějaký hobby co potřebuješ okolo baráku stačí..
http://www.stenfr.cz/index.php?idAktual ... yrobek=106 nebo tohle, což je taky český a vlastně ta samá značka za kopcem:-)
http://www.stenfr.cz/index.php?idAktual ... ek=22...Ty dražší jdou předělat i na TIG, což je good...Páč pak s tím zavaříš i něco na autě, což s elektrikou moc nehrozí...Páč laicky řečeno je silnější a propálíš s tím tenčí věci snadno...Ikdyž šikovný lidi to prej zmáknou...Já si na tohle nevěřím teda, vařit s tím např. nějakej tenčí plech u mě asi nehrozí...Ideálně prostě Cočko nebo TIG na tohle.
Ještě se dá tedy výfuk povařit TIGem...Ale to každej opravář zas nemá, ale sváry jsou pak krásný...vaří to nerez apod..
Ikdyž, pokud to zabrousíš po tom cočku... někdo s tím umí vařit krásně..a necháš pak pozinkovat...bude to stejně jak z krámu:-)