Centrální zamykání

Re: Centrální zamykání

Příspěvekod rhodit » 04 bře 2014, 19:42

Tak opraveno...teda opraveno, jak se to vezme, ale důležité je, že už to chodí jak má.

Ale popořadě. Usmyslel jsem si, že vyndám celý zámek, protože všechny tři šrouby šly povolit snadno. Největší potíž jsem měl s táhly a to konkrétně pouze se dvěma - to nejdelší, vedoucí od páčky na otevírání, je ukotvené v plastu, který se jeví, že je z jednoho kusu. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že se vrchní část toho plastu dá odklopit, ale musel jsem postupovat co nejopatrněji, abych vrchní část neurval - alespoň jsem měl obavy, že bych to urvat mohl. No a druhé táhlo, se kterým jsem bojoval, tak je táhlo od zámku ke klice. U zámku se rozdělat nedá a nahoru ke klice je špatný přístup a prd je tam vidět. Doufal jsem, že bude uchyceno v plastu, jako zbytek táhel a snažil jsem se jej tedy pootočením vyháknout, což se podařilo. Dostat zámek ze dveří už bylo celkem snadné.

No a teď se dostávám k jádru pudla. Nikde jsem na zámku totiž nenašel ten spínač, co má widar na fotografiích. Pouze dva drátky, které vedly dovnitř:
IMAG0764.jpg

Rozhodl jsem se, že povolím ty šroubky v plastu a podívám se dovnitř. Tam na mě kouklo toto:
IMAG0766.jpg

Takže na první pohled nic, co by alespoň mně signalizovalo nějakou potíž. No a když jsem v rozebírání pokračoval dál, dostal jsem se až k elektromotorku. Jeho funkčnost jsem napřed vyzkoušel nanečisto na nabíječce a poté, co se roztočil, zkusil jsem jeho chod přímo ve dveřích, kde také chodil. Zámek jsem zpátky složil a doufaje v jeho funkčnost, zkusil jsem ho i přímo ve dveřích...ty se zavřely a otevřely přesně jak měly. Namontoval jsem tedy vše zpět a dveře se zavírají a otevírají jako po másle.

Nevím, nejspíš tam bylo jen něco kouslého a chtělo to pouze rozpohybovat. Na jednu stranu jsem rád, že to nebylo nic vážnějšího, na druhou stranu trnu, kdy se to bude opakovat, protože jsem vážně nepříšel na kloub tomu, proč to nefungovalo a tak ani nevím, jak tomu předejít. Takže asi tak nějak. :-) Každopádně chci poděkovat všem, kteří byli nápomocni. Díky, kluci...
rhodit

Obrázky: 3

Předchozí

Zpět na Technika MX-5