Čau, mám doma staronovou spojku, převodovku i kardan, takže to všechno vyměním, až nebudu mít o víkendech závody, a očekávám, že problém zmízí

To ale nejdřív o velikonočním víkendu, to zrovna nic něběžím, ale zase to vypadá na volejbalovej turnaj...

takže spíš za měsíc.
Ne ba ne

na 90% to musí být ve spojce, buď nějaké selhání na lamele - vadné/prasklé pružinky nebo mě i napadlo, že ji tam mechanik mohl dát obráceně, když ji loni měnil - vystouplou částí dovnitř. V tom případě by se náboj lamely dotýkal ložiska setrvačníku napřímo a mohlo by to bouchat (že já vůl si to neudělal sám, teď to stejně budu muset sám udělat), ale to jsou všechno prozatím jen domněnky a dokud se tam nepodívám, tak to jisté nebude.
Převodovku budu měnit jen kvůli tomu, že ta moje má něco za sebou a dokážu si představit, že by tam mohla jít dvojka líp a vůbec by její chod mohl být lepší (pár MX-5 jsem už řídíl, olej v ní mám nový). No a když budu u toho, tak sundám přitlačák a uvidíme, jestli je pod ním něco špatně - musí

případně to vyměním. A až to budu zadělávat zpátky, tak tam dám preventivně náhradní kardan.
Před výměnou spojky tenhle problém nebyl, takže je jasné, odkud vítr fouká... navíc, když se měnila spojka a vařily nosníky, tak šel ven jen motor, převodovka ne, takže se na kardan nesahalo a pochybuju, že by se zrovna v tu dobu "rozbil". Takže to je skoro jistě nějaká blbost ve spojce.