Již v době puberty jsem si jako z mnoha zamiloval právě MX5 NA i NB a snil o tom, jaké by to bylo takové auto vlastnit a jezdit v něm.
Roky ale plynuly a člověk dával přednost stále důležitějším a potřebnějším věcem!
Ovšem za poslední 2 roky se mi myšlenka k MX5 neustále a intenzivněji vracela. A loni na podzim jsem si řekl, že člověk žije jen jednou, tak proč si prostě ty sny nesplnit!
Po přečtení několika desítek článků, tipů, rad a ujišťování jsem začal vyhledávat auta ke koupi.
Výběr byl jasný - NBfl 1.8l
V listopadu 2015 šli navíc auta cenově trochu dolů, tak nebylo na co čekat. Zaujala mě právě jedna NBfl 1.8 z edice Silverblues, navíc měl prodávající ještě dalších 5 kusů k prodeji, takže jsem měl s čím srovnávat,
popřípadě vybrat i něco jiného.
První zkušební jízda mi roztáhla úsměv od ucha k uchu
, bylo to jako první rande!
Po shlédnutí a projetí 4 kusů vyhrála právě ta, která mi padla do oka jako první...
NBfl 1.8l Silverblues, r.2003, L.S.D., výbava Torino Nardi, sportive brzdy, kožená vyhřívaná sedadla, windshot, el.zrcátka, el.stahování oken dotažená v roce 2010 z Německa s nájezdem 76.000km.
Nyní má auto něco přes 78.000km a odpovídá tomu i optický a mechanický stav vozu. Jinak je auto ještě v původním originálním stavu (snad jen mimo brzd a dvou kusů pneumatik).
Jediná shledaná závada byly drobné kostmetické vady a začínající koroze prahů v zadní části a pod víkem kufru, ale to je asi klasika u MX5.
Auto jsem dotáhl v listopadu 2015 a již proběhly nejnutnější věci:
-nová STK
-vybroušení, zakitování a lakování zadní části prahů
-nástřik a konzervace podběhů a komplet podvozku včetně nosníků
-čištění a lakování brzd
Co mě ještě do sezony čeká:
-nová baterie
-komplet rozvody a řemeny
-nové náplně
-vystříkání dutin prahů, dveří a zavazadlového prostoru
-oprava začínající koroze víka kufru a předních tažných ok
-čištění a konzervace střechy
-oprava nefunkční zdířky zapalovače
-rozleštění plastu předních světel
Tak nám ta zima snad rychle uteče a na silnicích se začne objevovat víc takových miláčků
MX-5 NBfl Silverblues 1.8 VVT 107kw r.2003, L.S.D., windshot, sportive brzdy, Torino Nardi