Frankie Sporty alias 1,6 NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Frankie Sporty alias 1,6 NBFL

Příspěvekod PavelS » 29 dub 2012, 21:14

To s tim budeš přejíždět někam jo?? :D
PavelS

Příspěvekod Frankie Sporty » 30 dub 2012, 00:09

Pavel260 píše:nekdo makal u georguse :D

u georguse?? jako bratranek je Jirka, říkáme mu George, ale asi to nebude ten stejný.. to spíš vypadá jako podobný montážní spot..

To PavelS: No přejíždět, spíš s tím jezdím :)) zatím asi 20km zpátky před barák a pak dvě pojížďky do 5km pro nákup.. Montáž předku je na čtvrtek.. není to sice 100% allright, ale jezdí to klídeček.. Jen se člověk lehounce víc boří do sedačky.. Ale těch pár dní budu mít trochu atypický profil auta..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!
Frankie Sporty

Příspěvekod Pavel260 » 30 dub 2012, 11:50

tak ja ho neznam, jen z minicooper klubu a tam ma nick georgeus ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Frankie Sporty » 30 dub 2012, 14:13

Pavel260 píše:tak ja ho neznam, jen z minicooper klubu a tam ma nick georgeus ;)

Tak teda je to stejnej Georgeus :-).. mini from hell :) nebo aspon na mě tak působí..
Frankie Sporty

Příspěvekod Frankie Sporty » 08 kvě 2012, 18:43

Tak podvozek hotový a seřízený, konečně mám pocit že to funguje přesně tak jak má.. Pneu zajetý a včera v noci řádně vytrestaný místní klikatý komunikace kolem Radotína, Chuchle a Břežan.. Motal jsem to společně s dvěma E36 a začátkem první zatáčky jsem jim dával sbohem a vítal je vždy až na konci úseku :), tý mojí motokáry se prostě neudrželi.. Jeli jsme cca ve 2 v noci, takže provoz nula a člověk ví, když jede někdo z druhý strany.. Nevýhodou je zvěř, která se ale ukázněně držela krajnice. U Radotína dokonce i malý srneček cca 2-3 roky v docela nepříjemný zatáčce postával na kraji a naštestí skočil do lesa a ne před auto.. dál jsem za hodinku potkal dva zajíce, jednu kunu a minul ježečka, tak těsně, že mu asi upadli bodlinky..

RS-2 na to že bylo docela chladno a místama i vysková vlhkost, tak je musím pochválit.. Blbnul jsem s nimi i na nějakém kruháku a drželi příjemně i na vlhku.. Celou trasu jsem moc neznal a jel na 70-80% a nikde jsem se nedostal do problému. Dokonce i jedna vracečka u Slivence, kde jsem si řikal, že se mi to na vytočenou dvojku někde musí utrhnout, jsem i za vlhka projel na hraně limitu pneu a minimálně se přehrnul z pruhu do středu silnice.

Podvozek není tak tvrdý, jak jsem čekal. Rozhodně se z toho nestal kostitřas, trochu odvážně bych řekl, že menší a střední nerovnosti přejede s elegancí serie.. Ale je pravda, že při větší nerovnosti už je to znát. Průběh tvrdosti pružiny bych popsal asi takto. U serie mi příde průběh lineární a tuhost pružiny nabíhá pozvolna až ke svému maximu. U Racelandu při drobném zatížení je pružina poměrně poddajná, podobná serii a při překročení určitého napružení, se poddajnost pružiny výrazně zmenší a tuhost zvýší.. Možná je to jen můj pocit, ale ten podvozek mi přijde jako kompromis, který umožní v určitém rozsahu příjemnou jízdu přes nerovnosti a při překročení tohoto kompromisu se z něj stane tvrdá opěra, která nepustí auto do výraznějšího náklonu.. Prostě nevymazal hravost mx5, o kterou jsem se bál.. Náklony v zatáčkách jsou menší, průjezd jistější, ale to bych přisoudil spíše snížení, než kvalitě pružin.. celkově jsem teďkon vpředu -40mm a vzadu taky -40mm.. (+-2mm)

Co se týče žárovky, tak přišel phillips blue vision extra a mám z toho dobrý pocit.. Zaprvé to vypadá lépe, sice to nejsou xenony, ale je fakt, že se to tomu přibližně podobá, ale hlavně TO POŘÁDNĚ SVÍTÍ!! Do přílohy házím fotky, který jsem fotil jen s jednou žárovkou za stejných podmínek (druhou normální už jsem neměl, abych to zkoušel po dvojcích, možná dodám, až si objednám náhradní sadu) No výsledek můžete ohodnotit a případně odsoudit sami :)
Přílohy
IMG_0281.jpg
new one
IMG_0275.jpg
starší obyč žárovka
Frankie Sporty

Příspěvekod dopr » 08 kvě 2012, 19:10

no...jediny rozdil vidim tak v barve svetla :shock:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Henges » 08 kvě 2012, 19:37

Pravda :-) svítí stejně, jen jiná barva světla :mrgreen:
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Frankie Sporty » 08 kvě 2012, 23:38

asi foťák iPhonu plný automatickýho upravování není to pravý na tyhle věci.. Dosvit v tý garáži co má asi 40 metrů je samozřejmě stejný, to by byla ostuda, kdyby to nesvítilo ani ten kousek, ale světelný tok světla je větší a to barvou neuděláš..
Frankie Sporty

Příspěvekod Frankie Sporty » 22 črc 2012, 18:23

Tak jsem byl podrandit v Sosnový a odnesl si pohár, škrábanec a den skvělých okamžiků a zážitků :)
Kdyby se chtěl někdo podívat, tak galerie od kluků.. Je tam toho hodně, takový semeniště, ale najdou se tam i vydařený fotky.. Plus přikládám fotku po pusince s pneu a výsledek dnešní opravy..

http://www.flickr.com/photos/83282859@N ... 696583008/
https://www.dropbox.com/sh/4isljc3fb5c2e8y/hhLk2VUjbQ
Přílohy
2012-07-21-11.32.29.jpg
IMG_0549.jpg
Frankie Sporty

Příspěvekod Henges » 22 črc 2012, 19:08

Tak to šlo krasně přeleštit :)
Henges

Obrázky: 5

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora