od willy2.0 » 15 čer 2011, 12:17
Zaplik
Stačí mi vidět to video, odhadnout, že to tam naklopil určitě přes těch 170km/h,sklouzlo se to hezky to je i slyšet a dopředu ti řeknu, že v tomhle autě je to hazard se životem.
Věřte čemu chcete, ale tohle autíčko není stavěný na takovýhle lítání protahovákama jako třeba Civic Typer nebo klíště co jsem měl či čtyřkolka prostě, to ani náhodou!
To jsou auta, kde to strčíš do protahováku klidně ve 180-200kilech, když to správně zavřeš a víš že tě auto podrží, jsou to neutrální koncepce.
Každý auto jde udělat, ale u MX5 by se muselo udělat hodně věcí(nenapadá mě moc co, čím bych to fakt ovlivnil a to nějaký povědomí o stavbě i závodniček mám
), abych si s ní v klidu dal nějakej protahovák ve 180ti a pevně věřil tomu, že to ustojím a pořád! pořád..musíš počítat s tím, že když přeženeš nájezdovku, už to nedohoníš ničím ani rukama prostě, ani kdybys byl Kresta (to je to co vidím u tebe na videu, fakt si měl štestíčko). Fyziku ani Borgi neochčije, jen ji může pokoušet. Nehledě na to, že to máš od základu blbě postavený a to myslím volbu turbomotoru, někde ti to ujede(jako na videu), budeš potřebovat správně nadávkovat výkon, foukne to víc než bys chtěl a jdeš. Obecně si myslím, že turbo v zadokole je to totálně debilita (to si neber osobně, to je prostě fakt obecně, to ti řekne každej kdo umí trochu jezdit). Pokud to člověk nemá teda vyloženě na sprinty. Jediný o čem se dá uvažovat co se týče přeplnování a co není takový zlo, je kompressor. Tam se dá výkon i dávkovat.
Nechci a nebudu moralizovat, ani to vůbec neber jako atack na tvou osobu, jen mě to video vyděsilo trochu, protože můj zadek cejtí hodně a dopředu ti říkám, že zbytečně riskuješ život.
Je to ideální auto na okruh, tam jde moc hezky postavit, ale nikdy to nebude auto zralé na rally-ježdění"...to svou povahou prostě není. MX5 na tohle ježdění není a mě osobně to ani nevadí a jestli si myslíš, že snad je , je to tvůj názor. Měl jsem půjčenou třeba M3E36, tam se o tomhle stylu ježdění dá mluvit, chtěl jsem to koupit i na kopce.. potrápit sem tam Myšku nějakou..auto má grip, hodně podrží, je neutrál poměrně...není tak neklidný, nechybí mu výkon, nic skoro...Tam se i dá, pokud na to máš koule.
Ale tohle? Tohle je moc hravej angličák na takovýhle ježdění. Je to kratoučký , lehoučký...Musel bys to hodně přestavět. Ale říkám si porád, nechtěl bych v tom bourat ani v kilu...Takže mě stačí sem tam to strčit v těch 130-140ti...sem tam se udělat do vracáku bokem, nebo to poslat na trojku obloukem, to se dá chytat ještě pěkně. Ale cokoliv nad 150km/h s tímhle autem je podle mě zbytečnej hazard.
Auto funguje velmi hezky, je předvídatelný hodně, ale NE v těhlech rychlostech a NE s touhle motorizací. Muselo by se překopat od začátku jinak.
Pic..
Maximum Atack"