Borgi 1.8 NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Borgi 1.8 NB

Příspěvekod Dee #4 » 15 čer 2011, 00:10

willi jen tak otazka mimo - kolik ti je? kdyz tady kazdyho oslovujes "kloucku" nebo "floutku" nebo "chlapecku" nebo jinou podobnou uchylarnou...
jinak se pridam se svoji zkusenosti ze soboty - jel sem z davle tu krasnou lesni serpentinku nahoru smer slapy (jak na vas nahore ceka Shellka po prave strane) a do jedny z prvnich dlouhych tahlych zatacek sem vlit "trochu" rychlejc (kluci s M3 E46, 350Z a Focus ST meli furt strasne za to jak buh vi nejsou rychly, tak sem se hecnul a rek si ze jim to v zatackach trochu ukazu) no a tak sem pohotove cumak nasmeroval vic do zatacky, jenze zadek se odlehcil jak svin a ve 120 dloooouuuuheeej tahleeeej drift najednou. Ja zcvrkly koule jak novorozene, bal sem se ze skoncim ve vnitrni skarpe/baraku/znacce, ale nastesti sem to ustal a celkem hodne dobre - tim nechci naznacovat ze moje ridicsky schopnosti jsou alespon na 50% jako williho, to vubec, furt jsem jeste malo vyjezdenej, ale tim ze to auto je tak silene citelny a krasne riditelny sem to proste ustal. Na jednu stranu souhlas s willim ze je v dnesni dobe spousta prevazne mladsich ridicu kery si myslej ze umi cim dal tim lip ridit, ale pritom jen jedou cim dal tim rychlejc a sou cim dal tim bliz velkymu maleru, ale na druhou stranu, poucovat nekoho o konkretni situaci v konkretnim aute, pricemz co sem pochopil tak ani ten usek neznas a navic neznas ani borgiho auto, tak to si asi deda brouka pytlika ne :?:
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

Příspěvekod Alessio » 15 čer 2011, 00:36

Hlavně se nezabijte...a když už, tak ať proti nic nejede :|

Auto funguje dobře, o tom žádná, ale myslete i na to že když si tu zatáčku předtím (ve stejnm směru) neprojedete tak vás může ledacos překvapit...blbý listí a je malér. Nebo někdo podobně motivovanej v protisměru ;). Každopádně přeju hodně zábavy a ještě hoooodně driftů :)
Alessio

Příspěvekod willy2.0 » 15 čer 2011, 12:17

Zaplik
Stačí mi vidět to video, odhadnout, že to tam naklopil určitě přes těch 170km/h,sklouzlo se to hezky to je i slyšet a dopředu ti řeknu, že v tomhle autě je to hazard se životem.

Věřte čemu chcete, ale tohle autíčko není stavěný na takovýhle lítání protahovákama jako třeba Civic Typer nebo klíště co jsem měl či čtyřkolka prostě, to ani náhodou!
To jsou auta, kde to strčíš do protahováku klidně ve 180-200kilech, když to správně zavřeš a víš že tě auto podrží, jsou to neutrální koncepce.

Každý auto jde udělat, ale u MX5 by se muselo udělat hodně věcí(nenapadá mě moc co, čím bych to fakt ovlivnil a to nějaký povědomí o stavbě i závodniček mám
), abych si s ní v klidu dal nějakej protahovák ve 180ti a pevně věřil tomu, že to ustojím a pořád! pořád..musíš počítat s tím, že když přeženeš nájezdovku, už to nedohoníš ničím ani rukama prostě, ani kdybys byl Kresta (to je to co vidím u tebe na videu, fakt si měl štestíčko). Fyziku ani Borgi neochčije, jen ji může pokoušet. Nehledě na to, že to máš od základu blbě postavený a to myslím volbu turbomotoru, někde ti to ujede(jako na videu), budeš potřebovat správně nadávkovat výkon, foukne to víc než bys chtěl a jdeš. Obecně si myslím, že turbo v zadokole je to totálně debilita (to si neber osobně, to je prostě fakt obecně, to ti řekne každej kdo umí trochu jezdit). Pokud to člověk nemá teda vyloženě na sprinty. Jediný o čem se dá uvažovat co se týče přeplnování a co není takový zlo, je kompressor. Tam se dá výkon i dávkovat.

Nechci a nebudu moralizovat, ani to vůbec neber jako atack na tvou osobu, jen mě to video vyděsilo trochu, protože můj zadek cejtí hodně a dopředu ti říkám, že zbytečně riskuješ život.

Je to ideální auto na okruh, tam jde moc hezky postavit, ale nikdy to nebude auto zralé na rally-ježdění"...to svou povahou prostě není. MX5 na tohle ježdění není a mě osobně to ani nevadí a jestli si myslíš, že snad je , je to tvůj názor. Měl jsem půjčenou třeba M3E36, tam se o tomhle stylu ježdění dá mluvit, chtěl jsem to koupit i na kopce.. potrápit sem tam Myšku nějakou..auto má grip, hodně podrží, je neutrál poměrně...není tak neklidný, nechybí mu výkon, nic skoro...Tam se i dá, pokud na to máš koule.

Ale tohle? Tohle je moc hravej angličák na takovýhle ježdění. Je to kratoučký , lehoučký...Musel bys to hodně přestavět. Ale říkám si porád, nechtěl bych v tom bourat ani v kilu...Takže mě stačí sem tam to strčit v těch 130-140ti...sem tam se udělat do vracáku bokem, nebo to poslat na trojku obloukem, to se dá chytat ještě pěkně. Ale cokoliv nad 150km/h s tímhle autem je podle mě zbytečnej hazard.
Auto funguje velmi hezky, je předvídatelný hodně, ale NE v těhlech rychlostech a NE s touhle motorizací. Muselo by se překopat od začátku jinak.
Pic..
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Miata » 15 čer 2011, 13:13

Sorry Borgi že ti tu reaguju...

Ale mi to nedá :lol: Prosím tě chlapečku, od kdy jsou auta, co mají přední pohon a motor vpředu, to znamená cca 60:40 rozložení hmotnosti neutrální koncepce?? V drtivé většině jsou nedotáčivé. Když zmiňuješ M3E36, jezdil jsem s 3.2 a za sebe ti řeknu, že je s mx-5 snažší poznat limit a na tom limitu se chová daleko bezpečněji než M3. Ustřelil ti někdy ve větší rychlosti u MX-5 zadek?? asi ne...jinak by jsi nepsal to co píšeš.

Dále nechápu, jak můžeš někoho poučovat aniž by jsi ho znal nebo jsi věděl jaký to je řidič? Kde bereš tu odvahu posuzovat člověka a jeho auto, když nevíš o koho jde a jeho auto jsi neřídil?? Z videa?? Jestli si mám na tebe udělat názor z videa, které jsem viděl, jak jsi (totálně přemotivovaný) nabral pod auto 3 gumy a jel jsi s nima až do cíle, tak ti můžu říct, že bys raději měl vyhledat odbornou péči, protože evidentně se nezvládáš ;)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod dopr » 15 čer 2011, 13:51

To se da nekde shlednout ? Docela bych se podival na pana mistra volantu v akci :lol:
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Dee #4 » 15 čer 2011, 15:55

Miata píše:Jestli si mám na tebe udělat názor z videa, které jsem viděl, jak jsi (totálně přemotivovaný) nabral pod auto 3 gumy a jel jsi s nima až do cíle, tak ti můžu říct, že bys raději měl vyhledat odbornou péči, protože evidentně se nezvládáš ;)

Joooo sem s tiiiiiim, top gear bude az koncem mesice tak at je na co koukat :lol:
Obrázek
www.autobeky.cz - Prodej náhradních dílů, servis a úpravy, mytí a detailing
Dee #4

Příspěvekod Miata » 15 čer 2011, 16:17

Je už to nějakou dobu co jsem to viděl na ewrc.cz zkusím pohledat, každopádně takhle tam willík dopadl

http://forum.ewrc.cz/member.php?u=17222

tož nevím co tomu chlapci je... ;)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
Miata

Příspěvekod Miata » 15 čer 2011, 17:40

Miata

Příspěvekod Borgi » 15 čer 2011, 20:50

Já se z Vás umlátím k smrti :-D :-D :-D :-D Willi hodně japonských aut je zadokolka turbo, dokonce i MX-5 byla. Nevím proč, ale mám ten dojem že nemůžeš srovnávat MX-5 s cliem natož s CTR jsou to trošičku jiný auta, a přiznejme si že s předokolkou ,,umí,, jezdit a troufne si každej víc. (Tím se ani náhodou nechci dotknout předokolek ani jejich řidičů, který uznávám a plně respektuju, a už vůbec ne jejich řidičských schopností) Můj názor je, že kdyby MX-5 byla nějaký nevyzpitalný, nebo blbě se řídící auto tak by jsme ji nikdo neměli.

Raduna: Jen je nech ;)

No nelze, urážet a nadávat si tu nikdo nebude. Raduna
Borgi

Příspěvekod Winie » 15 čer 2011, 20:59

willy ty musis bejt nestastnej jak safaruv dvorecek ze ji mas jeste doma :D na tom videu co tady padlo, tak mi neprislo ze si to pri ty posledni jizde mel uplne pod kontrolou... prijde mi ze naopak ty nestacis mx-5. osobne taky nemam pocit ze by byla mx-5 zradna. sem zvedavej co pak budes rikat na ty vis co ;)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora