IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod IvanGS » 18 říj 2012, 19:24

Dnes jsem měl nečekanou a milou povinnost přeškolit na kamarádův ultralajt jednoho člověka, tak jsem spojil příjemné s příjemným a vyrazil na letiště do Josefova. A Mazda se tam potkala s Morganem. Bylo to na poslední chvíli, že jsem ani nestihl zavolat Pavlovi260...
Přílohy
LetisteMazda.jpg
LetisteM+M.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Dad » 24 říj 2012, 01:38

teda ty morgany, to je neco. Jako staromilce mne fascinujou a asi budou fakt dobry kdyz prezily, zejo? Tim bych se rad jednou svezl :)
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod Pavel38 » 24 říj 2012, 12:35

Dad píše:teda ty morgany, to je neco. Jako staromilce mne fascinujou a asi budou fakt dobry kdyz prezily, zejo? Tim bych se rad jednou svezl :)

Jojo, přesně tak, to by mě taky zajímalo. :-)
MX-5 NBFL, 1,6, SUNLIGHT SILVER
Pavel38

Obrázky: 11

Příspěvekod IvanGS » 05 lis 2012, 21:27

Já s tím jezdil a je to tak trochu hardcore svezení. Chování na limitu neumím posoudit, ale Martin si užívá i jízdu bokem, třeba na vlhkých kostkách, on Ford 1.8 víc neumožňuje. Fouká tam, na pedál spojky je třeba mít vymakané svaly na noze. Řízení přesné, ale pravdu má jeden test tvrdící, že přední náprava si v zatáčkách žije vlastním životem - jakmile není silnice úplně hladká, auto hrozně poskakuje, zadek naproti tomu dobrý. Ale je to nádherné auto! Jezdíme spolu často, tak se snad Morgan ukáže i na nějakém MX-5 srazíku...
Včera jsem nakonzervoval koženkovou střechu. Po různých tipech jsem oslovil prodejce americké značky Chemical Guys a zjistil jsem, že vše potřebné mám ve svém kosmetickém kufříku. Nejdřív vyčistit prostředkem Green Cleen a pak nakonzervovat pomocí Optimum Leather Protectant a mikrovláknového aplikátoru. Dal jsem 3 vrstvy a střecha je jako nová...:-)
A dal jsem si krásných, ale moc krátkých 20 km, snad nezačne hned tak mrznout...
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 13 lis 2012, 20:00

Dnes bylo tak krásně že mě odpoledne v práci nikdo neudržel a dal jsem 70 km. Bez střechy, takový menší výlet po hezkých silnicích. Po 30 km jsem cítil že auto konečně jede, jezdím asi stále rychleji protože všechno předjíždím, držím motor ve vyšších otáčkách, při předjíždění podřazuju. Na rovinkách funguje čtyřka, jede od 50 do 150, ale to znáte líp než já. Užil jsem si to... :)
IvanGS

Příspěvekod Pavel260 » 13 lis 2012, 20:07

sikovnej kluk :D ona z tebe to TDI postizeni vymlati sama :D
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod MAXsport » 13 lis 2012, 20:40

Já jsem měl první km rychlejší jízdy taky problém, protože podřazovat z 4 na 2 byla pro mě věc naprosto neobjevená a chvilku trvalo překonat ten strach :lol: a to nemluvim o vracákách a podřazování na 1 :lol:
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod IvanGS » 14 lis 2012, 13:14

Ze 4 na 2 řadím jen před kruháčem a ostýma zatáčkama, jinak se už snažím držet otáčky v aktuálně použitelném pásmu a podřazuju max. o stupeň. Ale pravdu má Pavel260, ona mne to holka učí postupně sama, i tomu se říká komunikace...:-)
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 14 lis 2012, 15:05

Já se teda snažim nedostat pod 4500RPM..
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod IvanGS » 14 lis 2012, 16:45

Třeba k tomu dojdu, ale zatím se snažím mít zásobu otáček v situacích, kdy by mohly být potřeba, po rovné silnici jedu klidně na 6-ku na 3000... :D
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora