kopac NA 1.6/r.v.95

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

kopac NA 1.6/r.v.95

Příspěvekod kopac » 19 lis 2012, 21:09

Zdravim vsechny, jak uz sem psal ve foru kde co je kde na prodej, stal sem se prestastnym majitelej mx5 NA r.v. 1995 1.6L v me vytouzene barve BRG. puvodne sem si chtel najare poridit nejakou NA 1.8 z nemecka,ale tato nabidka byla tak lakava,ze jsem se auto hned ve stredu po uternim zverejnenim inzeratu na internet jel podivat. projel sem se,prohlidnul sem si a ani ne po moc dlouhem zvazovani jsem slozil zalohu a uz se tesil na patek 26.10.2012 az si pro nej pojedu.auto je dotazene z nemecka,kde melo 2 majitele a ma najeto (mozna i poctivych) 163000km a nebylo prihlasene. nastesti prodejce byl tak hodny,ze mi pujcil prevozni znacky a ja moch o vikendu "legalne" jezdit.
Do dnesniho dne mam najeto necelych 500km a uz me vubec nabavi ridit zadny jiny auto, jizda v mazde prekonala vsechna ocekavani,hlavne motor me prekvapil,hrozne sem se bal 1,6L a uplne nejvic tech 90poniku,ale ten motor s tim autem cvici opravdu pekne.k autu mam servisku s uctama co je na aute menenyho.je tam celkem nova strecha.

Neco ke stavu auta.prosim nekamenujte me,nejsem zadnej odbornik,na aute si zatim dokazu vymenit akorat tak olej a nafoukat gumy...
motor se zda byt v poradku,sice vana dole je cela od oleje a zda se ze sakne,olej to nejspis nezere,hladina je stejna jako kdyz sem to koupil a necoudi to.sou tam nejaky cerveny kably ke svickam,to sou asi vsechny upravy co sem tak nejak poznal,chtel sem zmerit kompresi,ale svicky sou silene utopeny,ze neni sance tam strcit manometr. vejfuk tam byl bosal,ale cestou domu se mi povedlo utrhnout koncovku za tlumicem,tak to ma ted cool zvuk,mam v planu tam navarit nejakou nerezovou rouru az pojedu na technickou.potom je novej chladic
vevnitr je silene nalakovanej stredni panel okolo rucni brzdy,tak to musim dat do puvodniho stavu,tohle je hruza,potom klasicky prodrenou sedacku u ridice,tak to asi dam calounikovi,at se s tim neco pokusi udelat a dalsi obludnost sou budiky,je to podlepeny snad nejakym obycejvym bilym papirem s nejakym snad motivem mx5 a hrozne to prosvita.malinko me zarazilo ze rucicky v nule lezi vodorovne,to sem este v serii nevidel. a potom este chyby vnitrek kastliku
zvenka je auto na tom hur,uz v inzeratu stalo ze bylo o neco odreny vlevo pres ridicivy dvere a zadni blatnik,opraveny to je hrozne,jen kitem a osklivou barvou. potom je malinko mackla kapota,to sem zjistil ze to bylo streleny na predek,protoze mezi naraznikem a chladicem je zkroucena predni vzpera,ale asi to nebylo nic hroznyho,proze airbagy tam sou. malinko taky zacinaj zadni lemy. prahy vypadaj zvenka vyvareny. na aute je nejaky neoriginalni predni narazik,nedokazu identifikovat.
a nejhorsi nakonec, spodek. na aute sou novy predni kotouce zimmermann,potom snizeny modry pruziny APsporting, -40/-30 a krasny kola. u kterych ale musim prelestit limce. tyhle kola sou nejaky priplatkovy original? a ted uz to horsi, zespod je auto na tom dost blbe,zda se ze nic prasklyho neni,ale rezu 3pr*ele.zda se ze misto zimniho odstaveni,bude zimni oprava.asi necham udelat resapy ramen a skrine diferaku (ten bych teda moc rad vymenil za torsen z NB),mozna koupim novy stabilizatory a kosti,ale nejvic starosti mi delaj hodne zrezly prahy zespod a obavam se ze sou i zevnitr. chtel bych to conejdriv dovezt ke karosari aby posoudil jak to je doopravdy a doufam ze to bude dobra zprava...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil kopac dne 20 lis 2012, 16:56, celkově upraveno 2
kopac

Obrázky: 2

Re: kopac NA 1.6/r.v.95

Příspěvekod Pavel260 » 19 lis 2012, 21:23

ahoj, vitej. ten volant asi nebude z NA. neni teda moc na fotkach videt ale typoval bych to na NB.
jinak koroze na ramenech je povrchova o to nejde, a dily jsou skoro zadarmo (tim myslim ten prozranej stit kotoucu, budíky atd)
takze uzivej, za ty prachy, dobra koupe.
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod hroche » 19 lis 2012, 21:55

kolik stála pokud to není tajný ať mám představu co za jaký peníze očekávat
hroche

Příspěvekod Winie » 19 lis 2012, 22:11

jak pise pavel. ty ramena jsou za ty roky v pohode. staci dratenej kartac a cas. Prvni nech urcite vyvarit ty prahy, obcas to bejva horsi, nez se to na prvni pohled zdá. Zimmermanů se asi zbav, pri spatny zajetí se bud kroutí, nebo pokud jsou vrtaný tak praskaj. kola nejsou origo mazda, ale nejakej aftermarket. Me osobne pripominaj minilite, ale nejspis to nebudou. Nekde se to tu resilo.
Kazdopadne i kdyz je takova usmudlaná, tak jezdí a podle toho co popisujes, tak jezdi dobre. Hlavne at ti slouzi a preju hodne kilometrů s pusou od ucha k uchu.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod bmxdave » 19 lis 2012, 22:15

Za ty prachy odpovídající stav ale vypadá to že po nějaké investici to bude zase ok na pár let ;) At slouží....

éééééh..... zase slintám na ty kola.... proč já taky neměl takové štěstí a koupil ji s těmahle nejvíc kultovýma kolama :P ;) jestli teda jsou origo mazda co má martin71 :)
bmxdave

Příspěvekod martin_71 » 19 lis 2012, 22:22

Kola jsou nemecka, MAS Alurad. Nejakou dobu se dodavala pro nemecky trh jako priplatkova primo od Mazdy, ja je mam s krytkami Mazda. Nejsou sice nejlehci, ale za ten design jim to prominu:-) btw v Nemecku jsou to na NA kultovni kola a je docela problem je v peknem stavu sehnat... sorry Dave :D
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod bmxdave » 19 lis 2012, 22:40

martin_71 píše:Kola jsou nemecka, MAS Alurad. Nejakou dobu se dodavala pro nemecky trh jako priplatkova primo od Mazdy, ja je mam s krytkami Mazda. Nejsou sice nejlehci, ale za ten design jim to prominu:-) btw v Nemecku jsou to na NA kultovni kola a je docela problem je v peknem stavu sehnat... sorry Dave :D

No jo no..... :| :| ........ :lol:
bmxdave

Příspěvekod LordJames » 19 lis 2012, 23:12

Volant je stejnej jako mám já, momo. Gratuluju k mazdě a kdyby si přemějšlel o jiný anténě, tak si tuhle zamlouvám :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod kopac » 19 lis 2012, 23:24

diky za povzbujive ohlasy.

stala 40000kc. krive kotouce se projevi ze tahnou pri brzdeni nebo kopani do pedalu? ano sou,vrtane...brzdy, hlavne zadni, potrebujou rozhejbat trmeny,hodne drou kdyz to posouvam v garazi bez motoru.

usmev na tvari pri jizde mam poradnej,nemuzu se dockat jara.

myslite ze ty ramena mam vzit jak sou na aute?planuju nejak poladit spodek,takze sem si myslel ze to udelam z gruntu,sundat,nechat opiskovat a dat komaxit nebo palenou barvu,novy silace asi stabilizatory a kosti.podvozek spis az nekdy v budoucnu az se mi sejdou penize nazbyt. nebo pro zatim nechat snizeny pera a dat bilsteiny na zkraceny pera.

uvidim spis podle toho jak to bude shnily a kolik si za to rekne karosar a co mi zbyde z planovanyho rozpoctu na tuhle hracku.

volant je momo,antenu budu nechavat
kopac

Obrázky: 2

Příspěvekod Winie » 20 lis 2012, 08:47

Křivý kotouce hazí do volantu. Pokud chceš časem udělat tu generálku podvozku, tak se ty ramena zatím vyprdni. Nový stabilizatory nejspíš potřebovat nebudeš. Jen sundas napravy a vyměníš silace a cepy. Jaký silace pak už závisi na určení auta. Osobně bych si pu silace na cruiser nedal;-)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Další

Zpět na Krásky členů fora